הרבה נאמר על הפייסבוק, בין היתר שהוא איבד רלוונטיות והפך לפלטפורמה לזקנים (אאוץ').
אבל על כל חסרונותיו ועוונותיו, הוא כאן, הוא עוד רלוונטי ויש לו הרבה מה להציע לנו ברמת המיתוגית.
אלו שלושת רבדים שצריך להתייחס אליהם בפלטפורמה :
-
פרופיל אישי.
-
פוסטים שלנו.
-
תגובות שלנו לפוסטים של אחרים.
-
נוכחות בקבוצות.
1. פרופיל אישי - הפרופיל האישי לא מתוחזק אצל אנשים רבים וזה בסדר גמור, בניגוד ללינקדאין אין פה חובת עדכון שוטפת. לא חובה להפוך להיות חיית פייסבוק בשביל שהפלטפורמה תשרת אותנו. אלו הנקודות שדורשות התייחסות:
תמונת פרופיל - נוודא שהתמונה עדכנית ומשדרת את המסר הנכון. האם התמונה שלי שיכורה ממסיבה לפני 5 שנים משדרת את המסר שאני רוצה? האם תמונה עם המשפחה שלי היא התמונה הנכונה? אין פה אמת אחת לכולם, בשביל להחליט חשוב להיזכר מה המטרה שאנחנו רוצים להשיג במיתוג האישי שלנו. כמה אקסיומות:
-
תמיד נרצה תמונה עדכנית ומכבדת.
-
חשוב שהתמונה תהיה כזאת שנרגיש איתה בנוח ללא קשר למי רואה אותה - מעסיק פוטנציאלי, לקוח, עובד שלנו או קולגה.
-
התמונה יכולה לעזור לנו לספר סיפור, לדוגמא, אם נרצה להראות צד שלנו שלא תמיד רואים זה בהחלט המקום, הצד הקליל והשטותניקי יותר, הצד המשפחתי וכו'.
תמונת הרקע - יש פה נדל"ן איטרנטי מעולה ושווה להשתמש בו, היא יכולה לשדר כל מסר שנרצה, לספר כל סיפור ולשרת כל מטרה. היא יכולה להדגיש ערכים חברתיים, להציג פרויקט אישי, לזרוק בקשה לאוויר או סתם לתת עוד קצת הצצה לאישיות שלכם. התמונה חייבת להיות:
-
בגודל הנכון.
-
באיכות טובה.
הפרטים האישיים בפרופיל - את הפרטים האלה כולנו מילאנו בעבר ורבים מאיתו כבר לא מעדכנים. צריך לבחור בין שתי אופציות- למחוק את הפרטים לגמרי או לוודא שהם מעודכנים. כל דבר באמצע עושה נזק. אם העבודה האחרונה שמעודכנת בפרופיל היא שליח בבורגראנץ' בזמן שאתם כבר מנהלים צוות של 10 אנשים, הפרופיל שלכם עושה לכם נזק. אישית אני ממליצה לעדכן את הפרטים כשהם מעניינים ורלוונטיים. אם אתם מחפשים את העבודה הראשונה שלכם וקורות החיים שלכם עוד לא מרשימים, שווה למחוק אותם מהפייסבוק. אם יש לכם עסק פרטי, או אפילו תחביב צד שאתם מקדמים - פרופיל הפייסבוק הוא מקום מעולה לעורר עניין ולשלוח אנשים לבדוק פרטים נוספים.
2. פוסטים - לא כולם מעלים פוסטים וזה בסדר גמור, אך במידה ואתם מעלים חשוב שתבדקו מה ולמה. אם כל הפוסטים שלכם הם שאלות לגבי נעליים לילדים או שיתופים של הגרלות הם לא בהכרח יזיקו באופן אקטיבי אך בהחלט לא יקדמו. שיתוף מעת לעת של הישג בעבודה, של פרגון לקולגה, של ידע מקצועי או נושא שקרוב לליבכם עוזר לבנות את הפרסונה האינטרנטית שלכם ולספר מי אתם ומה מעניין אתכם.
3. תגובות לפוסטים של אחרים - רשתות חברתיות נולדו ליצירת קשרים חברתיים. בעוד שכיום האינטרסים שלהן כבר לא תמימים, אנחנו בהחלט יכולים להמשיך ולקדם את הרעיון הזה. מה גם, שהרשת החברתית מאוד מתגמלת מעורבות.
כמה דברים שכדאי לזכור:
-
תגובות חשופות לכולם וקופצות בפיד גם למי שלא קשור לפוסט המקורי. בין אם מדובר בהתלהמות או בפרגון, התגובות שלכם יקפצו למי שיחפש את השם שלכם בפלטפורמה.
-
תגובות חושפות אתכם לכל מי שקורא ומגיב לפוסט. האקטיביות בפייסבוק בהחלט עוזרת לבנות את הנוכחות טיפין טיפין. כדי להעלות את הנוכחות שלכם בטווח הארוך ולקפוץ לעין למגוון אנשים שווה להגיב בדרך קבע על פוסטים עם טיפים/עזרה/שיתוף ידע, לפרגן לכותבים שאתם אוהבים או לחברים שמשתפים בהישג. יש אפקט מצטבר וחזק לפעולות האלו כשמתמידים.
-
זו דרך מעולה להתחיל לבנות מערכות יחסים. זאת דרך קלה ונוחה להתחיל שיחה עם אנשים שמעניינים אותנו, לפתח דיון, להוסיף מידע או לשתף במחשבה על פוסט של אדם אחר. זהו כלי מעולה למי שלא אוהבים לכתוב בעצמם אבל כן רוצים להגביר את הנוכחות והנראות שלהם ברשת.
4. קבוצות - הן הכלי החזק ביותר היום בפייסבוק, הן מקבלות חשיפה גבוה יותר בפיד, הן ממוקדות לתחומים ספציפיים וחושפות אותנו לאנשים שלא מחוברים אלינו לפרופיל האישי. נוכחות בקבוצות מקצועיות זו דרך מעולה לבנות את הדמות המקצועית שלנו, להראות ידע, לתרום לקהילה המקצועית שלנו ולהכיר אנשים חדשים. שווה לבחור 2-3 קבוצות מרכזיות ולהשקיע בהן, להגיב, לעזור ולתרום מהידע. המעורבות הזאת מתגמלת מהר מהצפוי ומבססת אתכם כבעלי ידע בתחום.
לסיכום:
הפייסבוק אולי מעט ארכאי אבל עדיין דומיננטי ועם פוטנציאל אדיר, מעט השקעה יכולה להפוך אותו לכלי שמשרתת אתכם בצורה מדהימה.
