שאלת המעבר להייטק לא חדשה אבל לתחושתי עברה האצה משמעותית בחודשים האחרונים. אני נפגשת איתה יותר ויותר מכיוונים מגוונים וברור לי שעל כל מי שפונה אלי ומתייעץ יש עשרות שלא פונים אבל מאוד רוצים לדעת.
אז בואו ננסה להבין איך עוברים להייטק בשבעה שלבים:
1. דיוק המטרה: מטרה מדויקת היא חיונית כשעושים שינוי מהותי בקריירה. הכותרת של התהליך לא יכולה להיות "אני רוצה לעבור להייטק". הסטייט אוף מיינד שאיתו נצא לדרך יכתיב במידה רבה את ההצלחה שלנו. הדרך לדייק היא לשאול "למה?" למה אני רוצה להיכנס לעולם ההייטק?
האם אני רוצה תגמול גבוה יותר עבור העבודה שלי?
האם המחשבה היא על התפתחות מקצועית?
האם אני רוצה להקיף את עצמי בא.נשים שחותרים למצוינות?
האם העשייה הטכנולוגית יותר מרגשת אותי?
תהליך הדיוק מהותי היא כי בלעדיו בקלות נקבל החלטות שלא משרתות אותנו. לא פשוט לחפש עבודה, יש רגעי משבר ועייפות. אלו הרגעים בהם הרצון למצוא עבודה עלול להשכיח את המטרה שלשמה יצאנו לדרך. בקלות נגיע למצב בו רצינו שכר גבוה יותר והתפשרנו על עבודה בשכר נמוך, רצינו אתגר ומצאנו עבודה משעממת או חיפשנו סביבה של מצוינות ומצאנו את עצמנו מוקפים בהייטקיסטים עייפים וחסרי מוטיבציה. תנו כותרת מדויקת לחיפוש וכך גם ברגעי המשבר המטרה תישאר ברורה.
2. מיקוד החיפוש - חיפושים כלליים הכוללים פוסטים כמו "רוצה להיכנס לעולם ההייטק, אשמח לשמוע על הזדמנויות" לא עובדים. אף אחד לא רוצה עובד שמחפש "כל דבר", והאנרגיות מתפזרות כשיורים לכל הכיוונים. ככל שהחיפוש יותר ממוקד כך הוא יותר אפקטיבי. אפשר לחפש יותר מתפקיד אחד אבל לא יותר מ 2-3 ובטח שלא לצאת לחיפוש פתוח ללא הגדרות. ברגע שיש תפקידים מוגדרים בהם תרצו להשתלב תוכלו לייצר קורות חיים מותאמים, לבקש עזרה מחברים ולנהל את החיפוש בצורה אפקטיבית ולא מתישה.
3. זיקוק הערך המוסף - אחד האתגרים הגדולים במעבר להייטק הוא שיש פערים משמעותיים. עולם התוכן שונה, התהליכים עובדים אחרת, המערכות לא דומות והקצב גבוה בהרבה. הפערים האלה מייצגים סיכונים שהחברה המגייסת תצטרך לקחת על עצמה ולשם כך חשוב שהיא תבין מה הערך המוסף שהיא מקבלת ובגינו שווה להשקיע. שני דברים מרכזיים יכולים להוות ערך מוסף במעבר לעולם ההייטק:
היכולות ה"רכות" - חברות ההייטק כבר מבינות שיכולות רכות חשובות לא פחות מאלו המקצועיות והן מהותיות להצלחה בתפקיד. יכולת התמודדות עם כשלונות, אישיות צומחת - כזו שתמיד שואפת להשתפר וללמוד, מוטיבציה, גישה חיובית. כל אלו הן נכס לחברה. חשוב לדעת להדגיש אותן בקורות החיים ובראיונות עבודה.
ידע מקצועי ממוקד - כל חברה עוסקת בעולם תוכן ספציפי וידע בעולם התוכן הזה הוא בעל ערך משמעותי. ידע מקצועי מעמיק בתחום ספציפי יכול להיות חיוני, ושווה למקד את החיפוש בחברות שעוסקות בעולם תוכן בו הידע הקודם שלכם יכול להוות יתרון.
4. הכנת כלי העבודה - וודאו שהפרופילים שלכם ברשתות החברתיות משרתים אתכם בכבוד, פרופילים עדכניים ועם האינפורמציה הנכונה הם קריטיים. קורות החיים צריכים להיות מותאמים אישית לכל משרה. חשוב שתעזרו למי שקורא אותם לחבר את הנקודות. וודאו שקווי הדמיון בין משרות קודמות למשרה החדשה ברורים, שהידע המקצועי הרלוונטי קופץ ושהכישורים הבינאישיים בולטים. אל תוותרו על פסקת פתיחה המסכמת את הכישורים הרלוונטיים למשרה ותוסיפו משפט על הסיבה למעבר והמוטיבציה לתפקיד החדש. לקראת ראיונות עבודה תכירו את פערי הידע שלכם למול התפקיד, תדעו להסביר איך תגשרו על הפער ולהדגיש את הערך המוסף שתביאו איתכם.
5. שימוש בקשרים - קשרים תמיד עוזרים לקדם אותנו אבל במעבר לעולם חדש זה ממש גיים צ'יינגר. אל תתביישו לבקש עזרה, להעביר קורות חיים דרך חברים או מכרים, לבקש שיעשו היכרות ביניכם לבין גורם שלישי רלוונטי. וודאו שהסביבה שלכם יודעת מה אתם מחפשים, מחזירה אתכם לסעיף 2 - כשהחיפוש כללי זה מקשה על הסביבה לעזור. אם כל מי שמכיר אתכם ידע שאתם מחפשים תפקיד ספציפי אתם תקפצו להם לראש כשמשרה רלוונטית תצוץ. אנשים אוהבים לעזור, תנו לסביבה לסייע בתהליך.
6. חיפוש אקטיבי - עולם העבודה החדש הוא לא מקום לפאסיביות. כשעושים מעבר מאתגר זה אף נכון יותר. תהיו אקטיביים, תפנו למגייסים ומגייסות בלינקדאין, תעבירו קורות חיים לאותה משרה מכמה כיוונים. תוסיפו מכתב מקדים שמבהיר את המוטיבציה והערך שלכם. תחשבו מחוץ לקופסא, לעיתים שווה לקחת התמחות זמנית או להתחיל מתפקיד ראשוני שממנו ניתן לצמוח. תלכו לאירועים שיפגישו אתכם עם האנשים הנכונים, תצטרפו לפעילויות שיאפשרו לכם לעשות היכרות א-פורמאלית עם מקום שהייתם רוצים להשתלב בו. אין לדעת מאיפה תגיע ההזדמנות, אבל היא בהחלט לא תדפוק בדלת בעודכם על הספה צופים בנטפליקס.
7. שמירה על סבלנות - תהליכי חיפוש עבודה הם לא פשוטים אף פעם, אל תתייאשו. מי שמתמיד, דואג להיות פעיל ולא מפסיק לנסות, בסוף מצליח!
לסיום הנה כמה משרות דרכן קל יותר להכניס דלת ברגל:
משרות תמיכה טכנית - אלו משרות שלרוב דורשות ניסיון יחסית בסיסי, כזה שאפשר ללמוד גם בבית לקראת המיונים לתפקיד. הן דלת כניסה מעולה לארגון ונותנות הצצה למגוון מחלקות וכן מספקות היכרות מעמיקה עם המוצר והלקוחות דבר שהוא ערך מוסף משמעותי עבור השלב הבא.
משרות IT- לרוב דורשות בעיקר אוריינטציה טכנית, בהן ניסיון מחברות שאינן הייטק הוא בהחלט רלוונטי ובדומה למשרות תמיכה טכנית מייצרות היכרות עם כלל הגורמים בארגון ולכן פותחות דלתות בהמשך.
משרות Marketing - הידע הנדרש פה הוא לא טכנולוגי וההיכרות עם עולם התוכן לא הכרחית. מי שמגיע עם ידע של מתודולוגיות עבודה, חשיבה יצירתית וניהול תהליכים בהחלט יכול לגשר על הפער ולהשתלב בהצלחה בתפקיד.
משרות אדמיניסטרציה - אמנם יש יתרון לעבודה בחברות הייטק בגלל הקצב והבנת הצרכים הארגוניים. יחד עם זאת, הגישה הנכונה, כישורים כמו סדר וארגון, שירותיות ורצון ללמוד הם משמעותית יותר חשובים. משרות כאלה יכולות להיות מקפצה מעולה לתפקידים אחרים בהמשך.
משרות גיוס ו- HR - אמנם עולמות הגיוס וה-HR שונים מאוד בעולם הייטק ביחס לעולמות אחרים, אך הבסיס הוא אותו בסיס והידע המקצועי רלוונטי בכל עולם. בהחלט ניתן לעשות את המעבר לתוך עולם ההייטק מהתפקידים האלה אך יש עקומת למידה.
משרות QA- כניסה מעולה לעולם הטכנולוגי, מתאימה למי שמתחילים את דרכם ומגיעים אחרי לימודים. ממנה אפשר לצמוח לעולמות הפיתוח.
ניהול פרויקטים - זהו תחום מאוד רחב ועם הגדרות יחסית אמורפיות. הוא מאוד משתנה מחברה לחברה ודווקא בגלל זה היכולות הנדרשות פה לאו דווקא קשורות לעולם הייטק. מי שהוביל פרויקטים משמעותיים, יודע לנהל מגוון ממשקים ולבנות תהליכים מסודרים בהחלט מגיע עם ערך מוסף רלוונטי לתפקיד.
במידה והחלטתם שמעבר להייטק הוא המעבר הנכון עבורכם, דעו שהמאמץ משתלם!
מזמינה אתכם להצטרף לסדרת המיילים החינמית שלי בנושא מיתוג אישי ברשתות - בחמישה מיילים תקבלו את כל הטיפים והנקודות החשובות שיהפכו את הרשתות החברתיות שלכם לכלי עוצמתי בפיתוח הקריירה שלכם ויעזרו בחיפוש עבודה.
בהצלחה רבה בדרך :)
Comments